Lektoři
Ing. Mgr. Jitka Jirků

Vystudovala VŠE obor managment ve zdravotnictví a 1.LF UK v Praze obor nutriční terapie. Již 13 let se věnuje výživě a to nejen u zdravých, ale i nemocných klientů/pacientů.
Pracuje jako nutriční specialista v sociálních a zdravotních službách a současné době v rámci doktorského studia také vyučuje na 1.LF UK v Praze.
V současné době nabízíme následující semináře s tímto lektorem:
Jejda, už Vám zase zaskočilo, paní Tichá! aneb Výživa u klientů s demencí
Datum konání:
22.05.2025
Lektor:
Ing. Mgr. Jitka Jirků
Cílová skupina:
zdrav. pracovník, soc. pracovník, pracovník v soc. službách
Místo konání:
Webinář
Počet hodin:
8
Cena:
1390 Kč / 1890 Kč (člen APSS ČR / nečlen)
ŠKOLENÍ PROBÍHÁ ON-LINE! Je nezbytné stažení aplikace Microsoft Teams.
Ke školení bude třeba počítač (stolní nebo notebook), který má:
- funkční mikrofon
- funkční sluchátka (sluchátka jsou lepší než reproduktory, protože nevytváří zvukovou vazbu a ozvěnu mezi mikrofonem a sluchátky, nerušíte tak ostatní)
- funkční webkameru
- kvalitní internetové připojení
Kurz pojednává o možnostech podávání stravy seniorům s Alzheimerovou demencí, kteří jsou ohroženi poruchami výživy. Cílem kurzu je charakterizovat onemocnění a přiblížit účastníkům kurzu jednotlivé fáze onemocnění a poruchy výživy v jednotlivých stádiích. Dále se zaměříme na specifika připravované a podávané stravy u těchto seniorů, kulturu stolování a možnostech doplňkové stravy. Účastníci kurzu si budou moci vyzkoušet způsoby podávání stravy tak, aby pro klienta bylo podávání jídla nejen základní lidskou potřebou, ale také radostí.
Jejda, už Vám zase zaskočilo, paní Tichá! aneb Výživa u klientů s demencí
Datum konání:
29.05.2025
Lektor:
Ing. Mgr. Jitka Jirků
Cílová skupina:
zdrav. pracovník, soc. pracovník, pracovník v soc. službách
Místo konání:
Centrum Univerzita Tábor, Vančurova 2904, 390 01 Tábor
Počet hodin:
8
Cena:
1490 Kč / 1990 Kč (člen APSS ČR / nečlen)
Kurz pojednává o možnostech podávání stravy seniorům s Alzheimerovou demencí, kteří jsou ohroženi poruchami výživy. Cílem kurzu je charakterizovat onemocnění a přiblížit účastníkům kurzu jednotlivé fáze onemocnění a poruchy výživy v jednotlivých stádiích. Dále se zaměříme na specifika připravované a podávané stravy u těchto seniorů, kulturu stolování a možnostech doplňkové stravy. Účastníci kurzu si budou moci vyzkoušet způsoby podávání stravy tak, aby pro klienta bylo podávání jídla nejen základní lidskou potřebou, ale také radostí.